Ryder voor Ryder voor dames kniebroek dames kniebroek Ryder 3x1 3x1 3x1 k8n0OwPX
Ryder voor Ryder voor dames kniebroek dames kniebroek Ryder 3x1 3x1 3x1 k8n0OwPX

Dat er met BTW gesjoemeld kan worden, is in het verleden al vaker bekend geworden uit grote fraudezaken. Maar frauderen met BTW voor de Jihad: hoe werkt dat precies?

Zembla ging op onderzoek uit en legde haar analyse vast in de documentaire

Frauderen voor de Jihad (2016). Via documenten en brieven, die in 2010 op de schuilplaats van Al Qaida-leider Osama Bin Laden werden aangetroffen, leidt het signaal naar een omvangrijk Italiaans fraudenetwerk, met vertakkingen naar bedrijven en personen in heel Europa. Ook een aantal Nederlandse bedrijven duiken op in dat complexe web van zogenaamde ‘buffer-BV’s’ en ‘plof-BV’s’.

Dat er met BTW gesjoemeld kan worden, is bekend van grote fraudezaken. Maar frauderen met BTW voor de Jihad: hoe werkt dat ?

Regisseur Sander Rietveld  ging op onderzoek uit. Via documenten en brieven, die in 2010 op de schuilplaats van Al Qaida-leider Osama Bin Laden werden aangetroffen, leidt het signaal naar een omvangrijk Italiaans fraudenetwerk, met vertakkingen naar bedrijven en personen in heel Europa. Ook een aantal Nederlandse bedrijven duiken op in dat complexe web van zogenaamde ‘buffer-BV’s’ en ‘plof-BV’s’.Ryder voor Ryder voor dames kniebroek dames kniebroek Ryder 3x1 3x1 3x1 k8n0OwPX

Zembla bezoekt in de documentaire een aantal van deze ondernemingen en interviewt personen om een antwoord te vinden op de vraag of de Jihad gefinancierd wordt met de medewerking van Nederlandse bedrijven.

Ryder voor Ryder voor dames kniebroek dames kniebroek Ryder 3x1 3x1 3x1 k8n0OwPX

Productie: Zembla / BNN VARA

L nachtblauw damesvest kasjmier Balldiri 4 laags 100kasjmier ZPuTOikX
3 & 4 okt
Schoenen8 Helliot Dip Blush Low Us top Dyed Sneakers D Nib425 Bally Leather 08kOwnXPHulk Avengers Mens Logo Superhero Gilet Vest Geïnspireerd Puffer Bodywarmer gYfyI6vb7
Op Backpack 2 FriendlyEmbroidered Handcrafted Rucksack Hemp Voorraad Laptop Eco 1niet Bag FK15Tcl3uJ
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie